srijeda, 13. svibnja 2015.

Za neodržavanje poštanskog sandučića kazne od 100 do 1.000 KM

Prva redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj bi poslanici po hitnom postupku trebali razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o poštanskom prometu FBiH, počela je jutros.

Za neodržavanje poštanskog sandučića kazne od 100 do 1.000 KM
Predloženom izmjenom određeno je da će kaznom od 100 do 1.000 KM biti kažnjena fizička, a od 500 do 1.000 KM pravna osoba ako ne postavi ili ne održava poštanski sandučić na način propisan Zakonom.

Izmjena se treba donijeti radi usaglašavanja s odredbama protekle godine donesenog Zakona o prekršajima FBiH.

Kolegij Predstavničkog doma usaglasio je da u prijedlogu dnevnog reda, dogovorenom ranije, bude i strategija srednjoročnog razvoja poljoprivrede u FBiH za period 2015 - 2019 godina.

Ova sjednica bit će, kako je rekao predsjedavajući Edin Mušić, i prilika novoimenovanim poslanicima da kao i kolege iz prethodnih saziva postavljaju pitanja Vladi FBiH i drugim odgovarajućim institucijama o pojedinim stvarima ili pojavama u društvu o kojima žele znati više ili riješiti vlastite nedoumice.

Izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog budžeta FBiH, kao i informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu FBiH na dan 31.12.2013. godine, također su najavljene teme među brojnim ostalim tačkama dnevnog reda.
(FENA)

Nema komentara:

Objavi komentar